Dit is ons HFT veld.


Het veld heeft een afmeting van 50 bij 100 meter. Over de breedte van het veld zijn 18 pegs (piketpaaltjes) de grond in geslagen. Een HFT schutter moet met z'n lichaam altijd contact met de peg maken. Dat kan liggend ook heel prettig zijn, want je krijgt dan een stabielere schietpositie. Verspreid over het veld zijn stalen klapdoelen opgesteld. Als wij er niet zijn dan slapen die onder een plastic emmer. Net zoals de touwtjes die eraan vast zitten. Maar zoals je op de foto kunt zien is alles uitgerold. Achter de doelen ligt een bultje grond. Mocht een schutter het doel helemaal missen, dan komt de pellet in dat bultje grond. Later zou die grond dan makkelijk gefilterd kunnen worden.DFTA wedstrijden


Ook in 2023 organiseert LSV Wanneperveen net als in 2022 drie wedstrijden die voor het klassement van de DFTA (Dutch Field Target Association) meetellen. Ons veld staat door de ligging bekend als windveld. Wij vinden die wind prachtig (beheersen 'm lang niet altijd), maar bij menig gastschutter doen de omstandigheden hem of haar de koude rillingen over het lijf lopen.

Harde kern


Onze club heeft een harde kern aan HFT schutters. Het stel ongeregeld is er eigenlijk iedere zaterdag. Is het zeiknat dan willen we nog wel eens verstek laten gaan, maar bij harde wind (die de pellet op 42 meter soms wel 15 cm kan wegdrukken), kou, of zoals op de foto bij een pakje sneeuw, zijn we present.

Kampioenen


Op de foto zien we Engelsman Steve Whiting op het inschietveld tijdens het Wereldkampioenschap in Weston Park in september 2022. Steve werd daar wereldkampioen in de veerbuksklasse. Maar de nummer 2 was onze eigen Jonas Fehlhaber. Jonas is ook de huidige Nederlands, Europees en (2023) Wereldkampioen. De drie andere leden van Wanneperveen, die ook in Weston Park meeschoten, eindigden allemaal in de top 10. Ik zeg denk ik niks teveel als ik stel dat we in de veerbuks wereldtop aardig goed meedraaien. 

Dit is onze benchrest stek


Lekker droog onder een afkapping zijn 7 tafels (volgens benchrestspecifaties) opgesteld. Vanaf die tafels kunnen doelen en kaarten (opgesteld in IBC containers) op verschillende afstanden (25, 35, 50, 75, 100, 200 en 300 meter) worden beschoten. Om zo weinig mogelijk geluid te produceren is .25 (6,35 mm) het grootste luchtbuks-kaliber waarmee geschoten kan worden. Ook vragen we de schutters gebruik van een geluiddemper te maken.

Gastschutters zijn altijd welkom, maar alleen op afspraak. Zie contactpagina. 

Zen


Schieten kan zen zijn. Je in alle rust super bewust van je omgeving laten zijn. Je kunt onder de overkapping ook heerlijk niks zitten doen. Wat kletsen met anderen, of gewoon genieten van de prachtige wolkenlandschappen die in het weerribben natuurgebied gratis en voor niks de revue passeren. 

Laagdrempelig


Benchresten is voor jong en oud, vlug en lenig, stram en wat trager. Je zult bij ons geregeld zo'n moderne en prijzige FX buks tegenkomen, maar nog veel vaker de meer gebruikelijke standaard modellen. En zelfs veerbuksen zie je op de tafels voorbij komen. Het duurt wat langer, maar die 4,5 mm haalt de 100 meter ook echt wel hoor.