November 2023


Laatste 2023 gecombineerde H(FT) wedstrijd voor het NL kampioenschap in Wanneperveen geschoten op 18 november.

En wat voor een! Alsof de sompige baan door de overmatige regenval van de laatste weken al niet genoeg was, kregen de bijna 40 deelnemers die middag ook nog eens met onophoudelijke regen te maken. Nog nooit hebben zoveel schutters een paraplu naar een wedstrijd meegenomen. Nog nooit hebben zoveel schutters door ledematen die niet meer wilden bewegen of buksen die niet meer recht wilden schieten een DNF (did not finish) laten noteren. Ook is nog nooit eerder de wedstrijd in zo'n hoog tempo geschoten. Binnen de drie uren was alles klaar en spoedden de deelnemers zich met vaart naar Dorphuis en Eetcafé De Wanne. Het is daar met de vele lekkernijen en goede sfeer altijd prima vertoeven. Uitbaters Johnny en Manouk hadden de kachel een goeie slinger gegeven, niemand van de deelnemers ging vroegtijdig weg. Ook dat was een unicum. 
Was er verder nog iets die dag? Oh ja, de huldiging van de kampioenen van de Dutch Field Target Association van 2023. En wie gaat er dan met de eerste prijs in de veerklasse vandoor? Onze eigen Jonas natuurlijk. Ook Rob deed het in 2023 niet onverdienstelijk met zijn derde plaats.

Oktober 2023


Verdubbeling aantal leden. Dus ledenstop!

We willen er even geen nieuwe leden bij hebben. Vorig jaar zaten we om deze tijd op ongeveer 20 leden, en nu zijn het er 40! Fantastische natuurlijk, maar de schuttersvrienden van de LSV Wanneperveen moeten op hun favoriete zaterdag niet om een schietplekje hoeven vechten. En om nu met een reserveringssysteem te komen lijkt ons ook niet een goed idee. Hoe is die bekendheid en populariteit van de vereniging nu ineens te verklaren? We denken dat een drietal zaken invloed hebben gehad. 1. De sterke positie van de vereniging in de landelijke HFT competitie en dat Jonas als wereldkampioen geregeld in de lokale weekbladen verschijnt. 2. De website van de LSV. 3. De nieuwe 200 en 300 meter baan.
Potentiële nieuwe leden komen op een wachtlijst. Gastschutters kunnen alleen door de week schieten. September 2023


Jonas opnieuw Wereldkampioen!


En weer flikt ie het! Onze Jonas Fehlhaber. HFT wereldkampioen veerbuks nabij Robin Hood's Nottingham in Engeland. Ditmaal bij de WHFTA bond. In mei van dit jaar was ie ook al wereldkampioen bij de concurrerende WHFTO bond geworden. Voor Jonas geldt dat wanneer het echt spannend wordt, hij een tandje bij kan schakelen. Dat hebben we als mede HFT-ers al vaak meegemaakt. Volgens de Engelsen was het parcour op de zaterdag en zondag door de moeilijk in te schatten winden nog nooit zo uitdagend geweest. Jonas is er dan ook van overtuigd dan het oefenen en wedstrijd schieten op onze eigen baan in Wanneperveen, die in Nederland als windbaan bekend staat, de basis voor zijn succes heeft gelegd. Het verschil met de nummers 2 en 3 was aanzienlijk. Met recht en zonder twijfel mogen we stellen dat 's werelds  beste HFT2 schutter (veerbuks, Weihrauch HW97k) z'n thuisbasis op het veld in Wanneperveen heeft.

Augustus 2023

HFT succes op de golfbaan van Spaarnwoude

Kijk ze daar met een big smile staan de drie musketiers van de LSV Wanneperveen. Van links naar rechts Jacob, Oscar en Joeri. Ze vielen bij de eerste HFT wedstrijd op de golfbaan van Spaarnwoude allemaal in de prijzen. De nattigheid die de schutters op die dag te verduren kregen kan de pret dan niet meer drukken. Dat de wedstrijd niet voor het officiële NK kampioenschap meetelde ook niet. De HFT toppers van onze luchtschuttersvereniging draaien ook dit jaar bovenin de ranglijsten mee.  Onze vereniging telt met afstand de sterkste groep schutters van Nederland. 

Juli 2023


300 meter baan.

De 300 meter baan is een feit. Het bultje achter de doelen op de foto vereist nog wat groei, en ongetwijfeld gaan we tegen andere zaken oplopen, dit element is immers nieuw voor ons, maar uiteindelijk moet het goedkomen. Schuttersvrienden Eddie (links) en Wicher leggen de laatste hand aan de plaatsing van het doelrek. 
Het schieten op afstanden voorbij 200 meter kan alleen met vrij krachtige moderne luchtbuksen die in staat zijn slugs te verschieten. In tegenstelling tot normale pellets, die meer de vorm en 'remeigenschappen' van een badminton shuttle hebben, zijn slugs veel gestroomlijnder, en behouden daardoor veel beter hun snelheid. 

Mei 2023


Jonas Fehlhaber van LSV Wanneperveen bemachtigt wereldtitel in Engeland


Jonas Fehlhaber van Lucht Schutters Vereniging (LSV) Wanneperveen heeft de eindzege gepakt op het World HFT Championship in Engeland. De schutter uit Heerenveen was vorig jaar nog tweede geworden tijdens het wereldkampioenschap en overtrof zichzelf dus bij deze mondiale titelstrijd.

Foto LSV Wanneperveen: Jonas wordt gefeliciteerd met zijn wereldtitel in het Engelse Harrogate door baanbouwer Ian Bainbridge.

Bron: Joyce Smits

April 2023

Eerste (H)FT wedstrijd voor het NK dfta 2023

 

Ruim 30 deelnemers in de klassen HFT veer en pcp, en in de klasse FT1 (pcp) toonden op zaterdag 29 april op onze zonovergoten baan hun skills. Door een vals windje dat meestal van links, maar soms ook van rechts kwam werden sommige deelnemers tot wanhoop gedreven. Anderen voelden zich juist in hun element en bewezen ware windmeesters te zijn. Helemaal links op de foto staat wereldkampioen HFT1 Thom van Dokkum de verrichtingen van andere deelnemers te aanschouwen. Thom ging door die wind en de lichte pellets die hij altijd gebruikt eens niet met de overwinning naar huis. Dat gebeurt 'm bijna nooit. De schuttersvrienden van Wanneperveen deden het prima. Jonas won de HFT2 veerklasse overtuigend, en Jacob (veer) en Oscar (pcp) behaalden tweede plaatsen. 

Februari 2023

Lange Afstand schieten

 

Zoals de leden inmiddels wel zullen weten, zijn we in februari begonnen te experimenteren met het schieten op de lange afstanden. Er is een bak op 200 en een bak op 300 meter geplaatst. Het schieten met slugs is niet langer een trend, het is iets dat de sport voor de wat krachtiger luchtwapens een nieuwe dimensie gegeven heeft. Door de 'proef' schietsessies die we gehouden hebben, weten we inmiddels dat het kunstje vrij snel onder de knie te krijgen is. Maar er zijn een aantal voorwaarden waaraan schutters zich absoluut moeten houden. Een geschikte buks die slugs met voldoende snelheid (ongeveer 300 m/s) kan verschieten spreekt als voorwaarde natuurlijk voor zich. Het gebruik van een windmeter en ballistische software (Strelok Pro is onze favoriet) zijn andere voorwaarden.

Februari 2023

Lange Afstand schieten (vervolg)

 

Op zaterdag 18 februari kregen we bezoek van een tweetal schutters die op het luchtbuks.net forum hun voorliefde voor het Long Range schieten vaak hadden uitgesproken. Hun know how betreffende ballistiek (kogelbaankunde) maakte ze in onze ogen geschikte proefpersonen voor een testsessie in Wanneperveen. Tom (Broekzwans) en Jan Anne (Bushwacker) waren ook in het echt "the real deal'. In no time wisten ze de Patriot Javelins, H@N heavy slugs, en in het geval van Jan Anne eigengemaakte boattail slugs met hun prachtige FX Impact M3's op de stalen doelen op 200 en 300 meter te krijgen. En dat ondanks een redelijk krachtige wind van rechts op die dag. Slugs hebben het schietspelletje echt naar een ander level gebracht. Op de foto links staat onze eigen LSV Wanneperveen schuttersvriend Roderic (ook met M3), en rechts staat gastschutter Tom (Broekzwans) uit Helmond. 

Januari 2023

Eerste Algemene Leden Vergadering.

 

Op 21 januari jl heeft de LSV Wanneperveen haar eerste Algemene Ledenvergadering gehouden. Het was bijzonder prettig te mogen constateren dat bijna de helft van de leden aanwezig was. Onder het genot van een hapje en drankje werden nadien in buurthuis De Wanne  verschillende schiet gerelateerde onderwerpen nog besproken. 

November 2022

Prijsuitreiking NK eindklassement.

In Helmond, tijdens de laatste wedstrijd van de DFTA (Dutch Field Target Association) meetellend voor het Nederlands kampioenschap, zijn de kampioenen van 2022 gehuldigd. De LSV Wanneperveen was goed vertegenwoordigd. Helemaal rechts, met de taliban baard, staat onze schuttersvriend Oscar van der Sterre (2e plaats veerklasse HFT). In het pagonia blauw links herkennen we wederom Jonas Fehlhaber (1e plaats veerklasse HFT). Jonas rijgt als Europees kampioen de prijzen aaneen. In september wist ie bij het WK in Engeland de tweede prijs al te bemachtigen.

Oktober 2022

Eddie Groen bouwt Weston Park stellage.

Bij het WK in Weston Park in Engeland van afgelopen september moesten de 4 schutters van de LSV Wanneperveen geregeld vanaf stellages zoals afgebeeld op de foto schieten. De constructies bieden zowel de linkse als rechtse schutters een exact dezelfde schietpositie wanneer zij ondersteund staand of knielend moeten schieten. Schuttersvriend Eddie Groen heeft voor de Vereniging ook zo'n stellage gebouwd. Bij de eerste Wanneperveen DFTA wedstrijd in april 2023 zullen we de constructie inzetten. 

September 2022

LSV Wanneperveen op WK in Engeland vertegenwoordigd. Deel 2

When the going gets tough, the tough get going. Onze eigen Jonas Fehlhaber bewijst het nog maar weer eens. Na eerst Europees kampioen in de veerklasse in Grupont, België te zijn geworden, strijkt hij nu de tweede plaats op bij het Wereldkampioenschap in Weston Park in Engeland. De veerbuks kanonnen links van hem zijn wereldkampioen Steve Whiting en de nummer drie (na een thriller van een shoot out met Jonas) Brian Samson. De andere 3 leden van LSV Wanneperveen, Jacob de Boer, Oscar van der Sterre en Hielke Kerstma lieten zich ook niet onbetuigd met top 10 plaatsen.

September 2022

LSV Wanneperveen op WK in Engeland vertegenwoordigd. Deel 1

In vol ornaat staan ze daar, de 4 leden van LSV Wanneperveen. In het midden Rens Garenstroom, onze schuttersvriend van de Noord Hollandse HFT club. De namen op de inschrijfformulieren van HFT club 'Furnace Mill Fishery & Airgun Range' waren voor de dame in het clubhuis onleesbaar. 'You guys must be doctors, I can't read what is written there'. Dokters zijn we niet, maar fanatiek wel. Furnace Mill gaf de deelnemers aan het WK de kans om voorafgaand aan het wedstrijdweekend te trainen. Daar hebben we 2 dagen gebruik van gemaakt.